|
Tradiční nože Hocho
Po staletí jsou v malých japonských dílnách podle tradičních postupů vyráběny špičkové kuchyňské nože. Jejich výrobu charakterizuje velký podíl ruční práce, často jeden nůž vzniká od začátku do konce v rukou jednoho mistra. Nože této klasické formy se nazývají "Wabocho". Vynikají použitou nejlepší ocelí, výběrovými materiály pro rukojeti, vysokou kvalitou zpracování a nadčasovým designem. V neposlední řadě vynikají skvělým ostřím a řezným výkonem. Pro všechna ostří je použita vrstvená ocel s jedním nebo více velmi tvrdými jádry, které tvoří základ ostří. Materiál je velmi podobný ocelím, které se používaly pro výrobu samurajských mečů. I pro výrobu rukojetí jsou používány tradiční materiály a postupy. Výběr nožů nabízených společností Dick pochází z nejlepších japonských manufaktur, každý kus byl podroben velmi přísnému testování a kontrole. Tím je zaručena špičková kvalita všech nožů.
|